Kako odabrati pravog frizera

kako odabrati pravog frizera

Verovatno jedna od večnih dilema je kako odabrati pravog frizera ili kako pronaći dobrog frizera? Do sada ste sigurno imali loša iskustva sa frizerima. Da li vam se desilo da vam prijateljica ili drug preporuče frizera koji je “super”; ili ste gledali na nekoj društvenoj mreži slike frizura, pa ste odlučili da zakažete baš kod tog frizera; ili još gora opcija zato što se neka poznata ličnost sređuje kod nekog, te hoćete baš tu i vi? Na kraju se ispostavilo da ništa od onoga kako ste želeli nije ispunjeno. Iz pometunih razloga, rešili smo da napišemo tekst u kome ćemo vam dati par saveta da se te greške ne bi ponavljale.

kako odabrati pravog frizera

Da li je preporuka dovoljna?

Kada vam neka osoba/prijatelj, koja ima lepu frizuru, preporuči svog frizera, to ne znači da ćete i vi biti zadovoljni. Možda jednostavno ta osoba ima jako kvalitetnu kosu i idealnu za tehniku kojom je rađena.

Takođe, ta osoba možda ima simetrične crte lice, ten koji je u skladu sa bojom kose, jednostavno sve uslove da joj takva frizura dobro stoji.

Ne uzimajte zdravo za gotovo internet recenzije

U današnjem svetu punog laži i prevare, mnoge recenzije su takođe takve. Videlite ste da je neka stranica ili sajt imaju reči hvale i veliki broj zvezdica. Da li ste se pitali da možda njihovi prijatelji nisi samo ti koji ostavljaju te utiske, ili su pak kupili pozitivne ocene? Nažalost danas svi se na sve moguće načine dovijaju, ne bi li na internetu ostavili što bolji utisak.

Takođe negativne komentare  uzmite sa rezervom, oni mahom mogu da potiču od strane konkurencije ili možda neke osobe koje iz ličnih hirova je želela da skrnavi nečiji rad; npr. nije mogla da plati uslugu.

Da li su profili na društvenim mrežama dobar način izbora?

Svi danas teže ka što većem broju ”lajkova” ili ”pratioca”, bilo da je reč o privatnom profilu ili poslovnom. Jednostavno svi su obuzeti tom požudom za slavom, makar ona bila i virtuelna. Na taj način se verovatno mnogi i odlučuju za frizera, gledajući koliko imaju ”pratioca” na nekoj od društvenih mreža. Da li ste razmišljali da možda ta brojka nije tačna? Najverovatnije se iza toga kriju plaćeni ”lažni pratioci”. Da li ste sebi postavili pitanje, da li je slika upravo sačinjena od strane tog frizera? Čime je slikana, i da li je prošla kroz raznorazne filtere? Ima mnogo frizera koji profesionalne fotografije nalaze na Internetu, il ih “pozajmljuju” od kolega koji ih inspirišu, a pritom ne poštuju autorska prava i varaju upravo vas koji ih pratite.

Kada postavite sebi pitanje kako odabrati pravog frizera ili kako pronaći dobrog frizera? Posmatrajte slike pažljivo, uporedite radove na profilima, da li su svi istog kvaliteta, da li je način slikanja uvek isti? Jednostavno dobro izanalizirajte profile pre nego što se odlučite da pozovete i zakažete kod tog frizera.

Informišite se o stručnosti frizera

Da li ste znali da mnogi od tih frizera koji su lideri po ”pratiocima” na društvenim mrežama ni nemaju adekvatnu školu? Ne govori ni ta škola mnogo o tome da je neko stručan, ali ukazuje da je neko utrošio određeno vreme i trud da bi stekao obrazovanje za tu struku. Postoje naravno i oni koji su želeli da se prekvalifikuju u frizere jer su spoznali u sebi talenat  kasnije nakon završene neke druge škole. Neki su pohađali akademije ili kurseve na kojima nisu stekli dovoljno potrebna znanja. Nemaju dovoljno praktičnog iskustva. Naučili su samo jednu tehniku i sve koje sređuju rade samo na jedan način; ne usavršavaju se konstantno i ne prate trendove…

Kako da prepoznate da li se vaš frizer profesionalac i radi na sebi?

Posmatrajte kako vodi svoje poslovanje? Da li koristi svesku ili neki program gde je sve precizno i gde se ne dešava da ste izgubili termin?

Kako zakazuje klijente, da vam se ne bi desilo dupliranje termina sa još nekim klijentom.

Kako vodi svoj profil na društvenim mrežama? Ako ima više slika iz privatnog života, nego svojih radova, jasno ukazuje na to da on ni nema dovoljno posla.

Da li posecuje seminare i frizerske događaje? Da li je možda učesnik nekog takmičenja ili frizerskog seminara? Na taj način izražava želju za sticanjem novih znanja.

Kakvo mišljenje o njemu imaju u frizerskim krugovima, saznaćete tako što ćete se možda raspitati kod nekog dosadašnjeg frizera o njemu.

Kada se prvi put nađete u nekom salonu, obratite pažnju na to koliko vremena je frizer potrošio na konsultacije sa vama. O tome ćemo pisati u sledećem tekstu.

Zaključak – kako odabrati pravog frizera

Nadamo se da ste sve pažljivo pročitali. Zašto smo mi ti koji vam možemo dati idealan savet kako odabrati pravog frizera? U našem salonu stručnost frizera je na prvom mestu, sve ovo što smo naveli kao mane pojedinih, naši su plusevi. Kada se sledeći put pitate kako odabrati pravog frizera, setite se nas i glavnog frizera Ivane Blagojević. Ona je osoba sa radnim iskustvom preko 15 godina. Tokom redovnog pohađanja srednje frizerske škole u Beogradu, obavljala je praksu u dva renomira salona u to vreme. Odmah nakon završene škola zapošljava se u salonu čuvenog frizera Marka Pantića. Tu stiče najveće iskustvo i izgrađuje sebe kao profesionalnog frizera. Usavršava se konstantnim odlascima na seminare i akademije. Nakon nekoliko godina radi u još nekoliko salona, gde vodi ceo tim frizera. Posle devet godina stečenog iskustva rešava da otvori svoj salon, a to je Beauty studio Refresh. Tu primenjuje stečeno znanje i afirmiše se kao poznati frizer.

Trenutno je edukator i stilista brenda AlfaParf Milano i jedan od tvoraca frizerskog projekta Invest in your hair”.  

Zakažite vašu promenu i uverite se u istinitost svega napisanog.

Copyright © BeautystudioRefresh 2018

frizerski salon beograd

Comments

  1. Jelena

    Ivana Vi me inspirišete svakim svojim tekstom i savetom. Definitivno se vidi da ste profesionalac.

  2. Pingback: Kako da zaštite kosu od oblikovanja presom ili figarom - Beauty Studio Refresh blog

  3. Pingback: Farbanje sede kose i greške sa kojima se susrećemo - Beauty Studio Refresh blog

  4. Pingback: Izaberite frizuru za venčanje i svadbu - Beauty Studio Refresh blog

  5. Pingback: Kratka Frizura: 8 kratkih frizura za vas - Beauty Studio Refresh blog

  6. Pingback: Kako Oporaviti Oštećenu Kosu? - Beauty Studio Refresh blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *