Kako objasniti frizeru kako da vas ošiša?

kako objasniti frizeru kako da vas ošiša

Kako objasniti frizeru kako da vas ošiša?

Verovatno ste sebi do sad mnogo puta postavili pitanje kako objasniti frizeru kako da vas ošiša, a da vas on razume i budete obostrano zadovoljni na kraju frizurom. Zato neka vam ovaj tekst bude smernica da bi dobili onu frizuru koju želite. Danas je sigurno nikad lakše objasniti, jer je i dostupnost željenih frizura veća, masovnim korišćenja interneta i pametnih telefona.

Najbolje je poneti sliku frizure koju želite, slika govori 1000 reči. Ukoliko želite da se šišate na neku modernu frizuru koju vaš frizer još nije video da je izašla. Ako ipak nemate sliku onda su neki trikovi u konverzaciji presudni kako bi vaš frizer ustanovio šta vi zapravo tražite.

 

Kako objasniti frizeru kako da vas ošiša? - svet za žene

Kako objasniti frizeru kako da vas ošiša? – svet za žene

 • Razgovarajte sa svojim frizerom kakvu frizuru želite da imate, šta vam smeta na postojećoj frizuri i šta bi voleli da promenite.
 • Za prvu posetu novom frizeru, bilo bi poželjno da naglasite koliko vremena imate za svakodnevno stilizovanje buduće frizure.
 • Nakon što ste objasnili frizeru kakav generalni oblik želite, tačno se izrazite u santimetrima koliko želite da vam odseče kose. Ako mislite da nečije shvatanje santimetara je drugačije nego vaše, pokažite rukom koliko želite.
 • Nemojte jednostavno samo govoriti: “Malo samo ošišajte svuda”. Tako vaš frizer nije dobio ama baš nikakvu informaciju.
 • Ako želite da vam neko uradi frizuru tačno, onda trebate biti precizni iznošenju želje.
 • Ako se ipak ne snalazite i ne znate koliko trebate da kažete, onda dajte frizeru do znanja da ne znate šta hoćete i da on proba da kreira vaš stil. Stim što bi trebali da mu eventualno kažete koliko slobode oko frizure vam dopušta vaš posao.
 • Ako ste frizera kod kojeg ste došli prvi put zbunili i ne znate objasniti frizuru, frizer će vam najverovatnije odseći vrlo malo kose, kako bi se ogradio da ne pogreši. Lakše je odseći, nego vratiti.

 

Kako objasniti frizeru kako da vas ošiša? - svet za muškarce

 

Kako objasniti frizeru kako da vas ošiša? – svet za muškarce

 • Precizirajte frizeru kako želite da vam sredi vrat.
 • Vrat možete tražiti da vam se uredi na sledeći način: možete uraditi tvrde i jake linije nazad, možete uraditi lagani fade prelaz, možete uraditi okrugli oblik linije vrata.
 • Lagani prelaz vizuleno smanjuje širok i krupan vrat.
 • Jake i naglašene vratne linije se češće moraju održavati. Veoma mali rast obrijanog dela se odmah vidi.
 • Lagani fade prelaz na vratu raste postepeno i kako rastu dlačice na vratu tako se lagano uklapaju u svu kosu, pa se zato ne mora uređivati do sledećeg šišanja.
 • Bilo bi poželjno da zapamtite koji su češljevi korišćeni prethodni put kada ste imali savršenu frizuru.

 

Važan savet za kraj: Budite otvoreni prema promenama. Objasnite određenu frizuru koju želite, ali dajte i frizeru priliku da kaže svoje mišljenje. Jer ne želite završiti sa frizurom koja možda ne odgovara vašem obliku lica i teksturi kose.

Kakva su vaša iskustva u objašnjavanju frizeru kako da vas ošiša? Možete utiske podeliti u komentaru ispod teksta ili na neki od naših profila na društvenim mrežama i mi ćemo vam rado pomoći da sledeći put ne dođe do nesporazuma željene frizure. Takođe možete pročitati i neke naše prethodne tekstove na temu šišanja kose:  Tehnike šišanja kose – podela i Muško šišanje – tehnike.

Comments

 1. Pingback: Kako da zaštite kosu od oblikovanja presom ili figarom - Beauty Studio Refresh blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *