Nadogradnja kose keratinom

nadogradnja-kose-keratinom-blog

Nadogradnja kose keratinom je možda ono što vam treba? Ukoliko vam je kosa tanka, nema dovoljan volumen ili “sporo raste”, a oduvek ste priželjkivali dugu i gustu kosu, nadogradnja kose je prava stvar za Vas.
Osim što je duga, raskošna kosa jedan od ključnih modnih trendova skoro svake sezone, ona je i san mnogih žena. Međutim, potrebno je dugo vremena da se postigne rast kose do velike dužine tj. one dužine kose koju bi želele. Pored vremena, za negu i održavanje, potrebni su brojni drugi, veliki napori, dok je volumen nešto što za određene tipove kose nije ni ostvarljivo. Ali, nadogradnja nam pomaže da postignemo željenu dužinu i teksturu bez mnogo poteškoća. 
Kod nadogradnje kose najbitnije je da odaberete metod koji najmanje oštećuje kosu, da lepo izgleda i da se lako održava. Tehnika postavljanja nadogradnje jeste bitna, ali je najvažnije da je kosa koja se stavlja prirodna i kvalitetna. Svaka veštačka kosa se mrsi i puca te tako dovodi do oštećenja vaše kose. U ovom tekstu ćemo vam malo više priližiti šta je nadogradnja kose keratinom.

Tehnika, koja je po mišljenju tima Beauty studio Refresh najkompleksnija, i oko koje postoje mnoge zablude. Kao i svuda i ovde su postojale određene zloupotrebe koje su dovele do toga da ova tehnika izađe na loš glas (npr, rađeno je veštačkom kosom, keratin je skidan acetonom ili alkoholom). Ukoliko se nadogradnja uradi kvalitetnom kosom i keratinom ne bi trebalo da bude ikakvih problema.

Kako se radi nadogradnja kose keratinom?

Nadogradnja kose keratinom podrazumeva proces kojim se pramen po pramen kose, uz pomoc keratina, postepeno nadovezuje na vašu kosu cime se postiže savršen efekat.

S obzirom da se nadogradnja kose radi isključčivo prirodnom kosom, princip ponašanja je isti kao i sa vašom kosom. Ona se može farbati, fenirati, šatirati, šišati. Nadogradnjom kose se podjednako postiže efekat volumena, tj. gustine kao i dužine po vašem izboru. Skida se veoma lako i bez ikakvog oštećenja posebnom tečnošću koja rastvara keratin.

Pramen kose koji je u svom korenu sjedinjen granulom keratina lepi se na pramen vaše kose slične debljine, ali ne bliže od 1 – 1,5 cm od kože glave. 
U suprotnom može doći do glavobolje ili opadanja kose na mestima gde je pramen zalepljen.  Lepi se uz pomoć topilice na temperaturi i do 200 stepeni. 
Keratin se na mestu spajanja vaše kose i ekstenzija topi i zbog brzog hlađenja pravi čvrst spoj pa se na taj način se nadograđuje pramen po pramen. Posle nadogradnje kose ovom tehnikom, važno je da 48 sati ne kvasite kosu kao ni da je perete kako bi se keratinski nanos potpuno osušio i tako čvrsto držao vaše pridodane pramenove.

Nadogradnja keratinom posle izvesnog vremena zahteva korekciju, a to je odprilike 4-6 meseci, zavisno od brzine rasta vaše kose. Sam proces nadogradnje kose keratinom traje od 2h pa naviše.

Dakle, nadogradnjom uz pomoć keratina dobijamo fenomenalan vizuelni efekat, i uz minimalne korekcije vaše kose (tanjenje krajeva, adaptacija boje..) granica kraja vaše kose i početka nadograđene kose gotovo se neće primećivati.

nadogradnja kose keratinom
izvor: beautystudiorefresh

Da li nadogradnja keratinom šteti kosi?

Odgovor na ovo pitanje bio bi ne. Zašto? Zato što se keratin sa vaše kose skida posebnim gelom koji rastvara keratin tako da vas ništa neće čupati niti će vam ostati delovi keratina u kosi.

A kako se nadogradnja skida?

Ovo pitanje uglavnom niko ne postavlja, a možda je najbitnije pri odabiru koju ćete nadogradnju kose da uradite. Putem društvenih mreža gledate raznorazne slike nadograđene kose ne razmišljajući koji je tip nadogradnje na slici. Takođe ne razmišljajući, a šta posle nadogradnje, tj kako je skinuti. Kad je nadogradnja kose keratinom u pitanju je ovako:

Ranije se skidanje radilo kleštima koja su pržila kosu, ali sada je dostupan materijal na bazi ekstrakata kaktusa, koji se oblikuje i stavlja rukama. Tehnika spajanja je ključna i sada je podignuta na viši nivo zahvaljujući tom fantastičnom gumastom materijalu koji prelazi iz tvrdog u tečno stanje blagim zagrevanjem. Tako da možete biti bezbrižni kad je skidanje nadograđene kose u pitanju.

nadogradnja tamne kose keratinom
izvor: beautystudiorefresh

Važni saveti pre svake nadogradnje kose

Ukoliko se odlučite za ekstenziju kose, ili ti nadogradnju kose keratinom kao i bilo koji drugi tip nadogradnje kose, postoji više sitnica na koje trebate da obratite paznju. Vaša koža glave najpre treba biti bez zdravstvenih problema da bi mogli da nadogradite kosu.

  • Nadograđena kosa se pere stojeći ili kod frizera, a nikako preko kade, jer se tako mrsi.
  • Pri plivanju u moru ili bazenu, obavezno kosu vezati u rep ili pletenicu. Puštena kosa se pri plivanju mrsi.
  • Uvek koristiti prirodnu kosu. Slobodno češljati kosu, ali pažljivije. Ne cimati i kidati.

Dodatni savete za Frizere

Kod nadogradnje kose keratinom se pre svega mora obratiti pažnja na kvalitet samog keratina. On mora svojom gustinom, tj. čvrstinom da garantuje otpornost na raznorazne spoljašnje odnosno ljudske faktore, a pre svega na toplotu. Kvalitetan keratin ne sme menjati svoju čvrstinu prilikom izlaganja suncu ili toploti fena. U suprotnom mogu se javiti neželjeni efekti, jer će se pramenovi nalepljeni na kosu spajati međusobno i tako formirati nepreglednu grudvu, koju je praktično nemoguće raščešljati. U najboljem slučaju keratin će popustiti, a pramenove ćete sejati svuda za sobom, a to vam svakako nije u interesu.

Potrebna količina kose za jednu prosečnu nadogradnju je 100-200 grama. Naravno u nekim slučajevima potrebno je više, ali u nekim i manje kose. Vremenom i stečenim iskustvom u nadogradnji kose ćete moći preciznije da ocenite tačnu količinu kose potrebne za pravi efekat. 

nadogradnja plave kose keratinom
izvor: beautystudiorefresh

Trenutak odluke

Ukoliko želite da uradite nadogradnju kose keratinom dobro razmislite o svemu napisanom. U moru profila na društvenim mrežama i reklamnih slika gde se nudi nadogradnja kose, morate doneti pravu odluku i izabrati salon gde će sve biti ispoštovano. Frizerski salon Beauty studio Refresh je kutak gde ćete dobiti isključivo prirodnu kosu najbolje kategorije, gde će sve pomenute procedure oko nadogradnje kose biti ispoštovane i gde ćete izaći sa osmehom. Ipak je cena nadogradnje nešto što ne treba prepuštati riziku. Srećno u odluci i vašoj budućoj kosi, a do tad možete pročitati i još jedan naš tekst Šest razloga zašto treba imati nadogradnju. Ukoliko razmišljate o nekom drugačijem tipu nadogradnje, možete pročitati i tekstove Nadogradnja kose microring i Nadogradnja kose klipsama.


Copyright © BeautystudioRefresh 2018

Comments

  1. Pingback: Nadogradnja kose klipsama - Beauty Studio Refresh blog

  2. Pingback: Izaberite frizuru za venčanje i svadbu - Beauty Studio Refresh blog

  3. Pingback: Zašto treba imati nadogradnju kose? - Beauty Studio Refresh blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *