Prirodne namirnice za kosu

Pružite ljubav vašoj kosi, ona to zaslužuje

Vašoj kosi je potrebna ljubav? Kosa koja je izgubila sjaj, lepršavost, hidrataciju nije kosa o kojoj se brinete sa ljubavlju. Slažete li se ? Ako ste odgovorili potvrdno, za vas imamo spisak prirodnih namirnica koje možete naći u vašoj kuhinji, dok spremate vaš omiljeni ručak, iskoristite da nahranite vašu kosu. Jel ste spremne da čujete ? Sledite tekst ispod.

Med? Kokosovo ulje? Jaja?  Koliko vas je znalo da ove manje više svakodnevne namirnice su dobre da bi i vaša kosa bila zapanjujuća? Ove sirovine i prirodni sastojci su se pokazali kao najbolji recept da bi dobili kosu koja je sjajna, glatka, zdrava… Najbolja stvar kod ovih sastojaka je da ne morate obilaziti silne radnje i frizere ne bi li ih kupili, na korak od vas su u vašoj kuhinji ili u najbližoj prodavnici hrane. Hajde da pogledamo neke od ovih prirodnih proizvoda i njihove blagodeti za kosu.

prirodne namirnice za kosu

Ekstra devičansko maslinovo ulje

Ekstra devičansko maslinovo ulje je oduvek bio korišćen kao prirodni balzam (setite se samo kada ste kao deca na letovanjima stavljale na kosu isti), on proizvodi meku i sjajnu kosu, zadržavanjem vlage vaših vlasi i sprečavanjem isušenja kože glave. To je pravi način da bi sprečili ispucalost, prelomljenu kosu i pojavu iskrzalih dlaka.

med-za-kosu

Med

Med je odlična namirnica za zadržavanje vlage i sprečavanju opadanja kose – to je zato što ima visok sadržaj šećera. Takođe je omekšivač koji pomaže u lakšem raščešljavanju vaše kose, ne dozvoljavajući joj da se zamrsi i vraća joj sjaj!

kokosovo-ulje-za-kosu

Kokosovo mleko (kokosovo ulje)

Kažu da kokosovo ulje može da se koristi za šta bilo, pa to je još jedan plus za vašu kosu. Kokosovo mleko je prirodni dubinski tretman. Hrani kosu dajući joj vlagu od korena do vrha dlake, deluje kao prirodna injekcija. Takođe je vrhunski organski balzam za koji će vašu kosu učiniti debljom i većom.

Limun

Svi znamo da limun sadrži vitamin C, ali da li svi znate da je vitamin C potreban i kosi. Limun je najbolji za one sa masnom kožom glave. Sok od limuna ima mogućnost da apsorbuje višak ulja i masti. Vitamin C iz limuna će pomoći da se vaša kosa očisti od raznih deponovanih proizvoda i prašine.

prirodne namirnice za kosu

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće nadam se svima je poznato da poseduje antibakterijsko i antifungalno svojstvo koja u našem slučaju pomažu kod svraba kose i peruti. Takođe čisti kosu bez skidanja prirodnih ulja i pomaže u zadržavanju vlage u kosi.

Jaja

Jaja su bogata vitamin A, D i E, proteinima i masnim kiselinama koja pomažu boljem opštem stanju organizma i naravno boljem stanju vaše kose! Znate da svi sportisti moraju imati u svojoj ishrani jaja sada vam je jasno i zašto. Jaja su ukusna i kao omlet i kao kuvana, ali za vašu kosu su najbolja sirova dok se nanose na vlasi. Mogu biti isto prirodni balzam.

Braon šećer

Braon šećer je veliki eksofiliant za kosu koji pomaže da se eliminišu mrtve ćelije kože i kože glave od korena pa nadalje dokle god ste ih razneli.

Sviđa vam se?

To bi bio spisak nekih namirnica koje možete iskoristiti u svakom trenutku ne bi li vaša kosa a i telo izgledali bolje. Ako biste želele da vidite ostale namirnice ili vidite kako možete od ovih napraviti maske za vašu kosu, ostavite komentar ili privatnom porukom pokažite interesovanje. Naravno ništa od ovoga ne bi bilo da nismo savete dobili od najboljeg tima za vašu kosu.

cropped-394015_172007246270481_13522921_n.png
Copyright © BeautystudioRefresh 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *